Tejszínes sütőtök-krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db közepes vöröshagyma
3-4 ek napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
70-80 dkg sütőtök (hámozva)
1 tk só
1 tk ételízesítő
½ mk őrölt fekete bors
2 dl főzőtejszín
½ db citrom leve
1 ek aprított petrezselyem
csipet chili-pehely (opcionális, de nekem nagyon ízlett vele)

*

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, a végén a zúzott fokhagymát megfuttatjuk rajta, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott, meghámozott sütőtököt, és 2-3 percig pirítjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd kb.
10 dl vízzel felöntjük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük, a tejszínnel dúsítjuk, a citromlével ízesítjük.
Tálaláskor a fölaprított petrezselyemmel és a chilipehellyel megszórjuk.