Hozzávalók:
6 db filézett csirke felsőcomb
15dkg spenót
1cs petrezselyemzöld szára nélkül
2 szál újhagyma
2 új fokhagyma vagy 5 gerezd régi
50dkg szélesmetélt
3dl tejszín
3dkg vaj
bors
só
víz
*
Elkészítés:
A filézett csirkecombokat 4-5 felé daraboljuk,és a vajon 10 percig sütjük.
Sózzuk ,borsozzuk felengedjük vízzel,hogy jól ellepje.
Közben vizet forralunk. A hagymákat rákarikázzuk a spenótra,és hozzáadjuk a petrezselyemzöldet,a felforrt vízbe dobjuk az egészet,és5 percig főzzük,ne legyen szétfőzve.Leszűrjük,és kézi késes darabolóban durvára aprítjuk.
Közben megnézzük a húst ,és ha puha hozzátesszük a tésztát,felöntjük a tejszínnel,és fedő alatt főzzük.Mikor már majdnem puha a tészta is,hozzáöntjük a spenótot,készre főzzük.