Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg friss sárgarépa
1 ek. vaj
250 ml. főzőtejszín
1 tk. liszt
1 mk. cukor
egy jó csipet petrezselyemzöld levél
1 kk. só
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a megolvasztott vajhoz adjuk, kicsit megpirítjuk, majd, sózzuk, a petrezselyemzöld felét beletesszük, pici vizet öntünk alá, (2-3 ek.) majd lefedve csendes tűzön pároljuk kb.10 perc.
A pici cukrot egy kicsi edényben megpirítjuk, ráöntjük a tejszínt, félre tesszük.
Ha a répa ressre párolódott, hozzáadjuk a
lisztet, összekeverjük, párszor nagy lángon fakanállal megkavarjuk, ráöntjük a tejszínnel feloldott karamellizált cukrot, kevergetve készre főzzük.
Önállóan, sült virslivel, vagy tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
Én hidegen szeretem.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept