Tejszínes sárgarépa-főzelék sült virslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Tejszínes sárgarépa-főzelék sült virslivel

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50 dkg friss sárgarépa
1 ek. vaj
250 ml. főzőtejszín
1 tk. liszt
1 mk. cukor
egy jó csipet petrezselyemzöld levél
1 kk. só

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a megolvasztott vajhoz adjuk, kicsit megpirítjuk, majd, sózzuk, a petrezselyemzöld felét beletesszük, pici vizet öntünk alá, (2-3 ek.) majd lefedve csendes tűzön pároljuk kb.10 perc.
A pici cukrot egy kicsi edényben megpirítjuk, ráöntjük a tejszínt, félre tesszük.
Ha a répa ressre párolódott, hozzáadjuk a
lisztet, összekeverjük, párszor nagy lángon fakanállal megkavarjuk, ráöntjük a tejszínnel feloldott karamellizált cukrot, kevergetve készre főzzük.
Önállóan, sült virslivel, vagy tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
Én hidegen szeretem.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept