Tejszínes pulykamáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Tejszínes pulykamáj

Tejszínes pulykamáj

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg pulykamáj
4 evőkanál főzőmargarin
őrölt fehér bors
1 1/2 dl tejfől
1 pohár tejszín
2 evőkanál sűrített paradicsom
édesnemes paprika

*

Elkészítés:

Pulykamájat szükség esetén megtisztítjuk, majd megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
A főzőmargarint serpenyőben felmelegítjük, majd a májdarabokat  minden oldalukról 3-4 percig sütjük.
Ezután kivesszük a serpenyőből, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük és melegen tartjuk.
Levébe belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, összeforraljuk, majd állandó keverés közben, kb. 5 perc alatt besűrítjük. Összevegyítjük a sűrített paradicsommal, végül a mártást sóval, borssal és édesnemes paprikával ízesítjük. A mártást átszűrjük és a májjal együtt tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes pulykamáj