Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj
4 evőkanál főzőmargarin
őrölt fehér bors
1 1/2 dl tejfől
1 pohár tejszín
2 evőkanál sűrített paradicsom
édesnemes paprika
só
*
Elkészítés:
Pulykamájat szükség esetén megtisztítjuk, majd megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
A főzőmargarint serpenyőben felmelegítjük, majd a májdarabokat minden oldalukról 3-4 percig sütjük.
Ezután kivesszük a serpenyőből, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük és melegen tartjuk.
Levébe belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, összeforraljuk, majd állandó keverés közben, kb. 5 perc alatt besűrítjük. Összevegyítjük a sűrített paradicsommal, végül a mártást sóval, borssal és édesnemes paprikával ízesítjük. A mártást átszűrjük és a májjal együtt tálaljuk.