Tejszínes pulykacsíkok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Tejszínes pulykacsíkok

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg pulyka felső comb filé
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g Meggle főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt
só, frissen őrölt bors
1 csipet majoránna
1 dl száraz fehérbor
kevés olaj

*

Elkészítés:

A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk.
A pulykacombot felcsíkozzuk.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk.
Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk.
Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz.
Megszórjuk kevés majoránnával, és felforraljuk.

Tejszínes pulykacsíkok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes pulykacsíkok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!