Hozzávalók:
1 db pulykacomb
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 db vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
1 csomó újhagyma
1 kávéskanál fokhagyma por, vagy 3 gerezd fokhagyma
1 tk bazsalikom szárított, morzsolt
1 kávéskanál kurkuma
3 dl főző tejszín
1 ek keményítő
ízlés szerint só
*
Elkészítés:
A húst lebőrözöm, kicsontozom és a zsíron fehéredésig pirítom a diónyi darabokra vágott húst.
H ozzáadom a felaprított vöröshagymát, újhagymát, megszórom bazsalikommal és fokhagyma porral, vagy hozzáadom az áttört fokhagymát, ha azt használok.
Ízlés szerin sózom és addig párolom, amíg a hús megpuhul.
A tejszínt simára keverem a keményítővel és kurkumával, hozzá öntöm a húshoz, megforralom vele és tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé