Hozzávalók:
· 50 dkg csirkemell
· 1 szál póréhagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 dl főzőtejszin
· fél dl olaj
· 1 tk só
· 1 késhegynyi őrölt bors
· 1 késhegynyi pirospaprika
· 1 késhegynyi majoranna
· 1 tk rozmaring
*
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk fel, a póréhagymát karikázzuk le.
Kevés olajat hevítsünk fel, aztán dobjuk rá a kockára vágott húst, aztán fűszerezzük meg.
Amikor a hús egy kevés levet engedett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ilyenkor már vélhetően nem fog megégni.
Mikor a hús már puha, dobjuk rá a felkarikázott póréhagymát!
Miután a póréhagyma is megpuhult, öntsük rá a tejszínt! Rotyogtassuk még 3-4 percig, aztán húzzuk félre, kész is van.
A póréhagyma zöldjével díszíthetjük. Én rizzsel tálaltam .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )


