Tejszínes paprikás csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejszínes paprikás csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1    kg csirkemell filé
1 teáskanál só
1 nagy vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1-2 zöldpaprika, kicsumázva és karikákra vágva
1 paradicsom felszeletelve
2 dl főző tejszín

*

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk  megsózzuk. A husit felkockázzuk  A vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, és összekeverjük.
A csirkedarabokat rátesszük, összeforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntünk. A tűzre visszarakjuk, és lefedve pároljuk, közben a vizet apránként pótoljuk.
A paprikát és a paradicsomot beledobjuk, ha szükséges utána sózzuk. Amikor a  hús megpuhult, akkor a tejszínt belecsorgatjuk, és összeforraljuk .
Kivételesen nokedli helyett bulgurral tálaltam .
Isteni íze lett .

Tejszínes paprikás csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes paprikás csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!