Tejszínes narancstorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Tejszínes narancstorta

Tejszínes narancstorta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 tojásból készült piskóta lap
Krém:
500 gr 20 %-os tejföl
500 gr tejszín
150 gr cukor
2 db nagyobb narancs
1 cs. vaníliás cokur
20 gr zselatin
15 db babapiskóta
1 fiola narancs aroma
díszítés:
kandírozott narancs, és narancs szeletek
1 csomag tejszínpor

*

Elkészítés:

A kész piskótát visszatesszük a tortaformába.
Lereszeljük a narancshéját, a tejfölt tálba öntjük és hozzáadjuk a cukrot a narancshéját és a levét, majd összekeverjük.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk és mikróban felforrósítjuk.
Langyosan a narancskrémhez keverjük.
A tejszínt kemény habbá keverjük és lazán hozzákeverjük a krémhez.
Krém felét a tortaformában lévő piskótára tesszük, ráhelyezzük a babapiskótákat, majd rásímítjuk a másik krém felét, és elsímítjuk.
Másnapig a hűtőbe tesszük.
Levesszük a tortakarikát, tejszínhabbal, kandírozott naranccsal és narancsszeletekkel díszítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes narancstorta