Tejszines mustáros csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db csirke felső-comb kicsontozva
2 evőkanál zsír
3 evőkanál liszt
4 evőkanál mustár
2 dl főzőtejszín
1 db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 csipet fehér bors
1 csipet őrölt köménymag
1 púpos teáskanál pirospaprika
kb. 3 dl víz

*

Elkészítés:

A csirkecombokat kb.
fél órára vízbe áztatom.
Ha letelt a fél óra, akkor kicsontozom.
A csontokat lefagyasztom, s jó lesz húslevesbe, vagy zöldborsólevesbe, karfiollevesbe, stb.
A csirkecombok mindkét oldalát besózom.
A zsírt 1 nagyobb lábosba rakom, s közepes fokozaton megolvasztom.
Ha megolvadt, akkor rárakom a csirkehúsokat.
Mindkét oldalát megpirítom, kb.
6-8 perc.
A mustárt rákanalazom a húsokra, majd a vöröshagymát felkarikázom, s azt is rárakom a húsokra.
Öntök rá kb.
3 dl vizet.
5-6 percenként villával átfordítom a húsokat, hogy mindkét oldala jól megsüljön.
Kb.
20 perc múlva meg is puhultak a húsok.
Közben 1 doboz főzőtejszínt beleöntök egy kb.
fél literes kerek műanyag dobozba, vagy nagyobb bögrébe, majd rászórom a lisztet, a pirospaprikát, s villával jól összekeverem.
Ha megpuhultak a húsok, amit villával letesztelek, utána ezt a főzőtejszínes, lisztes, pirospaprikás masszát ráöntöm a húsokra.
Még kb.
8-10 percig forralom, először nagylángon pár percig, s ha felforrt, akkor szintén közepes fokozatra rakom.
Közben kevergetem, s párszor a húst átforgatom, hogy az egész szaft jól megfőljön.
Utána el is készültünk.
Én tésztát szoktam főzni hozzá.

Tejszines mustáros csirkecomb