Hozzávalók:
6 db tojás
6 kanál kristálycukor
6 kanál rétesliszt
1 evőkanál kakaó
2 üveg meggybefött
5-6 kanál kristálycukor
15 dkg étkezési keményítő
25 dkg teavaj
15 dkg porcukor
2 dl tejszínhab
1 doboz habfixáló
10 dkg csokoládé
*
Elkészítés:
6 tojássárgáját habosra keverünk 3 kanál kristálycukorral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük szintén 3 kanál kristálycukorral, majd a tojássárgás masszához keverjük.
Hozzáadunk 6 kanál réteslisztet és egy evőkanál kakaót, mindezt átszitálva.
A tésztát egy kikent tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 C fokon 12-15 percig sütjük.
2 üveg meggybefőtt levét leszűrjük, hozzáadunk 1 liter vizet és ízlés szerint édesítjük. / kb.5-6 kanál kristálycukorral /.
A meggyléböl 1 dl- t félreteszünk. A többi meggylevet a vízzel,összekeverjük 15 dkg étkezési keményítővel és sűrűre főzzük.
A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni és ezután összekeverjük, felverjük 25 dkg teavajjal, amelyet 15 dkg porcukorral előre habosra kevertünk.
A piskótát meglocsoljuk az 1 dl meggylével és előbb a meggyes krémmel megkenjük, majd ha ez már kihűlt, akkor erre a vajas krémet is rákenjük.
A tetejét keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítjük, amelybe habfixálót keverünk.
Behűtjük majd szeleteljük. Csokoládéforgáccsal is díszíthetjük.