Tejszínes medvehagyma krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Emma

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Nagy csokor medvehagyma
Kevés só
Bors
mokkás kanál liszt
3dl főzőtejszín
1 evőkanál olaj

*

Elkészítés:

Medvehagymát megmossuk,és a vastagabb erektől megtisztítjuk
Ezután felcsíkozzuk,és kevés olajon pároljuk,majd felöntjük  hideg vízzel.Sózzuk,borsozzuk,és hagyjuk teljesen megpuhulni.
Ha puha,és kihült,akkor összemixereljük,és ismét átforraljuk.
A tejszínt kikeverjük a liszttel,és ráöntjük a  krémlevesre.
Kóstoljuk,utánízesítünk.
Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Bátran merem ajánlani,mert finom.
Szezonális kaja,mert csak májusig van medvehagyma.Sebaj,lesz tavasz jövőre is 🙂

Tejszínes medvehagyma krémleves