Tejszínes málnakrémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Tejszínes málnakrémleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 dkg málna
5 dl víz
5 dl tej
3 dl tejszín
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 narancs reszelt héja és leve
1 mk őrölt fahéj
1 jó késhegynyi őrölt szegfűszeg
csipet só

*

Elkészítés:

A málnát átválogatjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk.
2 dl vízzel és a fűszerekkel,(fahéj, szegfűszeg, citromhéj, narancshéj) redukciót készítünk.
A maradék vizet és a tejet feltesszük forrni a 2,8 l-es Mesterszakács Kompakt Serpenyőben. Mikor felforrt egy keveset a pürésített málnához keverünk, hogy gyorsabban át tudjuk a tejbe szűrni a málnánat, így megszabadulva az apró magocskáktól.
Miután a málnát átpasszíroztuk, elkeverük a levest. Hozzáadjuk a cukrot és beleszűrjük a redukciót is.
Kézi habverővel hozzákeverjük a tejszínt és összeforraljuk az egészet.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a citrom és a narancs levét is. Ezzel már nem szabad forralni!
A kész levest átöntjük a 2 literes Kristály Tálba, és miután kihűlt betesszük a hűtőbe, hogy tálaláskor jó hideg legyen.
Tejszínnel megcsurgatva és málnával díszítve tálaljuk. 8tálalási képet is hozok holnap)
Fűszerkivonat (redukció) készítése:
A szükséges fűszereket egy kevés vízben vagy borban, fedő alatt kis lángon pár percig főzzük. A végére elég, ha csak 1-2 evőkanálnyi ma
rad, amit leszűrünk. Főként mártásokat, leveseket ízesítünk vele.
Tipp: Ezt a levest érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek és jó hideg legyen!

Tejszínes málnakrémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes málnakrémleves