Tejszínes, majoránnás aprópecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tejszínes, majoránnás aprópecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg sertés lapocka
1 fej hagyma
200 g Meggle főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt
só, frissen őrölt bors
1 mokkáskanál majoránna
1 dl száraz fehérbor
kevés olaj

*

Elkészítés:

A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk.
A lapockát apró darabokra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk.
Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk.
Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz.
Megszórjuk kevés majoránnával, és újra felforraljuk.

Tejszínes, majoránnás aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes, majoránnás aprópecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!