Tejszínes kosárkák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Tejszínes kosárkák

Tejszínes kosárkák

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

18 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 tasak vaniliás cukor
1 db tojás
1 db tojás sárgája
1 dl tejszín

*

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliacukrot.
Jól összegyúrjuk és hidegen kb. 30 percet tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük.
Lisztezett lapon a tésztát 4 mm. vastagságúra nyújtjuk.
A fémkosarakat megkenjük vajjal lisztet szórunk rá ( mindkettőnél nagyon vékonyan )
A fémkosarakkal kiszúrjuk ( mint a pogácsa szaggatáskor )
és a tésztát belesímítjuk a formába egyenként.
Forró sütőbe tesszük és világos színűre sütjük. ( 170-180 fokos legyen a sütő )
Ha kihűlt kosárkákat megfordítva könnyedén kiesik a sütemény, majd megtöltjük lekvárral, vagy mogyoró krémmel, vagy bármilyen otthol levő krémmel. ( ha van rá lehetőség hűvös helyen egy napig így pihentessük, ugyanis ez esetben még omlósabb, puhább lesz ) tetejére tejszínt, díszítést teszünk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes kosárkák