Hozzávalók:
18 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 tasak vaniliás cukor
1 db tojás
1 db tojás sárgája
1 dl tejszín
*
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliacukrot.
Jól összegyúrjuk és hidegen kb. 30 percet tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük.
Lisztezett lapon a tésztát 4 mm. vastagságúra nyújtjuk.
A fémkosarakat megkenjük vajjal lisztet szórunk rá ( mindkettőnél nagyon vékonyan )
A fémkosarakkal kiszúrjuk ( mint a pogácsa szaggatáskor )
és a tésztát belesímítjuk a formába egyenként.
Forró sütőbe tesszük és világos színűre sütjük. ( 170-180 fokos legyen a sütő )
Ha kihűlt kosárkákat megfordítva könnyedén kiesik a sütemény, majd megtöltjük lekvárral, vagy mogyoró krémmel, vagy bármilyen otthol levő krémmel. ( ha van rá lehetőség hűvös helyen egy napig így pihentessük, ugyanis ez esetben még omlósabb, puhább lesz ) tetejére tejszínt, díszítést teszünk.