Hozzávalók:
*2 púpos ek liszt
*6 dkg vaj/margarin
*1,2 liter víz
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk só
*1 púpos kk őrölt köménymag
*2 dl tejszín
*1 csapot ek liszt
*
Elkészítés:
A vajat / margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet.
Simára keverjük és világosra pirítjuk.
Fokozatosan adagolva a vizet csomómentesre keverjük.
Ízesítjük sóval, köménymaggal, ételízesítővel ( esetleg leveskockával ).
A tejszínt elkeverjük a liszttel és a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk ( hőkiegyenlítést végzünk ).
Belecsorgatjuk a levesbe és hagyjuk felfőni.
Melegen, kenyérkockákkal kínáljuk.