Hozzávalók:
Tejszínes kelbimbó főzelék:
300g kelbimbó
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál vegeta
2 csipett fehér bors
1 teáskanál majorana
2 db közepes krumpli
600ml viz
250 ml fözötejszín
3 evőkanál liszt
*
Elkészítés:
A kelbimbókat félbe, a burgonyát kis kockára vágjuk. A kelbimbót egy lábasba tesszük, majd hozzáadjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk,vegettázzuk megszórjuk majoránnával. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket,bele nyomtam foghagyma nyomoval majd az egészet felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a burgonyát, majd az egészet puhára főzzük.Egy edényben összekeverjük a tejszínt a liszttel, teszünk hozzá a főzővízből, majd a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.Azonnal tálalhatjuk is az elkészült tejszínes kelbimbó főzeléket.