Tejszínes karfiol krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejszínes karfiol krémleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

-70 dkg karfiol
-2 db zöldségleveskocka
-2 dl főzőtejszín
-ízlés szerint só
ízlés szerint bors
-1.5 l víz

*

Elkészítés:

Karfiolt rózsáira szedjük és sós vízbe puhára főzzük.
Amikor megfőtt a karfiol akkor leöntjük róla a vízet.
Húsleveskockákat beletesszük 1.
5 l vízbe és felforraljuk.
Tálba lévő karfiolhoz hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel pépesítjük és közben merőkanállal adagoljuk hozzáa húsleveskockából készült levest, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és tálaljuk.

Tejszínes karfiol krémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes karfiol krémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!