Hozzávalók:
pulykamell: 40 dkg
vegyes zöldség: 30 dkg
só, bors: csipetnyi
tejszín: 1 dl
citrom: 4 karika
mustár: 1 kávéskanál
csontlé vagy csontleves kocka és víz: 20 dl
liszt: 1 evőkanál
babérlevél: 2 db
vöröshagyma: 1 fej
vaj: 1 evőkanál
kapor: kávéskanálllal a díszítéshez
juhtúrós galuska: 10 dkg
*
Elkészítés:
Kockára vágjuk a megtisztított pulykamellet, vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított kockára vágott zöldségeket, puhára pároljuk, fűszerezzük.
Felengedjük csont lével, amikor már puha hús tejszínes habarással sűrítjük, mustárral, citrommal ízesítjük, és a végén a finomra vágott kaporral megszórjuk.
Juhtúrós galuskával tálaljuk.