Tejszínes-kapros csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Tejszínes-kapros csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csirkemell
2 dl tejszín
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
vegeta

bors
1-2 ek liszt
kapor ízlés szerint

*

Elkészítés:

A csirkemellet kis darabokra, csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és egy kevés olajon vagy vajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a csirkemelldarabokat, kevés sóval, borssal, vegetával ízesítjük és megpirítjuk.
Ha kész megszórjuk a liszttel és nagyon alacsony tûzön együtt pirítjuk még. Majd felöntjük a tesszínnel és az összevágott kapor felével megszórjuk. Lassú tûzön felforraljuk, forrás után lezárjuk és újra megszórjuk a kapor maradékával.
Fõtt rizzsel tálaljuk.

Tejszínes-kapros csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes-kapros csirke