Hozzávalók:
Hozzávalók 4 fő részére
50 dkg halfilé (fehér húsú) 1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma vagy granulátumból egy csipet
kb. 7 dkg vaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl fehérbor
4 – 5 dl tyúkhúsleves (esetleg leveskocka)
1 evőkanál liszt (nálam burgonyakeményítő)
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál finomra vágott kapor
só, bors
*
Elkészítés:
A vörös- és fokhagymát megtisztítom, aprító géppel peresítem (ha csak apróra vágjuk akkor később át kell turmixolni) és a vajon üvegesre párolom.
Hozzáadom a sűrített paradicsomot.
A halat felkockázom, a hagymafélékhez keverem.
Rövid ideig együtt párolom.
Felöntöm a fehérborral, és a húslevessel.
Kb.
5 percig együtt forralom, ízesítem sóval, borssal.
Ha a hagymát nem pépesítettük akkor itt ki kell szedni a haldarabokat és turmixoljuk le a hagymás lét, hogy ne úszkáljanak benne nagyobb hagyma darabok 😀 A lisztet (burgonyakeményítőt) elkeverem a tejföllel és a tejszínnel.
A levesből rákanalazok egy merőkanállal és szintén elkeverem.
Majd egy újabb adag levest merek a habarásra és szintén elkeverem.
Erre a „hőkiegenlitésre” azért van szükség, hogy a tejföl ne csomósodjon be.
Ezután az egészet a leveshez öntöm, és pár percig forralom.
Itt visszatesszük a kiszedett haldarabokat –ha ezt az eljárást választottuk-.
Végül meghintem finomra vágott kaporral.