Hozzávalók:
3 liter leveshez
60 dkg vöröshagyma
3 db tyúkhúsleves kocka
3 dl főzőtejszin
3-4 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír
só
sajt, kifli
*
Elkészítés:
Hagymát megtisztitjuk vékony szeletekre vágjuk.
Zsíron kevés sóval puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a 3-4 evőkanál lisztet. Elkeverjük majd felengedjük vízzel, beletesszük a tyúkhúsleves kockát és addig főzzük mig a hagyma majdnem teljesen szétfől. Átpaszirozzuk vagy botmixerel pépesitjük . Átpaszirozott levest visszatesszük forrni és 3 dl tejszinnel még pár percig főzzük. Izesitjük sóval esetleg borssal.
Kifiket másfél cm vastagra szeljük teszünk rá pici reszelt sajtot és sütőben megpiritjuk.
Piritott kifli karikákkal vagy kenyérkockákkal forrón tálaljuk.