Hozzávalók:
A piskótához:
14 dkg nyírfacukor
4 db tojás
16 dkg darált mandula
1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
4 dl. tejszin / én Hulalát használtam/
1 cs habfixáló
Ezenkívül:
6 evőkanál földieper lekvár
10 szem málna
5 dkg étcsokoládé
1 mokkáskanál vaj
*
Elkészítés:
A szokásos módon egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformában megsütjük a piskótát. Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihülni.
A jól lehűtött tejszint felverjük, beletesszük a habfixálót és ezzel folytatva egy perc után eléri végleges jó kemény állagát.
A kihült piskótát kettévágjuk. Megkenjük 3 evőkanál földieper lekvárral, majd tejszinhabbal. Ráhelyezzük a tetejét, amit szintén földieper lekvárral kenünk meg. Ezután bekenjük a torta tetejét és oldalát is a tejszinhabbal, majd a málnaszemeket rászórjuk.
Az étcsokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk, hozzátesszük és jól elkavarjuk a vajat. Ezután kiskanálnyit kiveszünk és a tortára csurgatjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
