Hozzávalók:
1 kg sertéscomb felcsíkozva
2 fej vöröshagyma felkockázva
1/2 tv paprika felcsíkozva
1 pici házi szalonna felcsíkozva
1 konzerv shampiongomba szeletelt (lehet friss, vagy üvegesből is)
2 dl főzőtejszín
4 dkg zsír
1 dl víz vagy fehérbor
só
őrölt feketebors
1 késhegynyi őrölt kömény
majoranna
1 tk. liszt
A fűszerek Toldi fűsztermermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A hagymát felkockázva, a paprikát felcsíkozva megfonnyasztom egy serpenyőben a felhevített zsíron, majd hozzáadom a csíkokra vágott húst, só, bors, majoranna, őrölt köménnyel ízesítem, 1 dl vizet öntök alá. Félpuha a hús, akkor hozzáadom a csíkokra vágott szalonnát és a lecsúrgatott szeletelt gombát, fedő alatt néha megkevergetve puhára főzöm. Tejszínnel összekeverem, kimerek egy pici tejszíneslét, majd összekeverem kézi habverővel a liszttel és visszaöntöm, átkeverem, egy-két percig még összeforralom, hogy sűrűsödjön.Nokedlivel tálalom.