Hozzávalók:
0, 5 kg csirkemell
1 ü 280 gr-os szeletelt gomba vagy 25 dkg friss csiperkegomba
2 dl tejszín
1 ek liszt
bors,
majoránna
őrölt kömény
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
4 ek olaj
1 tk őrölt fűszerpaprika
1 ek ketchup
1 tk mustár
*
Elkészítés:
A hagymát, foghagymát apróra vágjuk a TurbóAprítóban.
Az olajat a MikroPlusz 2, 25 literes edénybe tesszük. Hozzáadjuk a hagymákat, és 600 W- on 1 percig pároljuk. Rátesszük pirosparikát, fűszereket, mustárt, ketchupot. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is. Átkeverjük, és lefedve 600 W- on 8 percig főzzük. Ez alatt a hús, levet enged, és félig megpuhul.
Ekkor a natúr gombakonzervet a levével együtt hozzáöntjük, és újabb 8 percig együtt pároljuk lefedve.
Kivesszük a mikróból, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, amit szintén elkeverünk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, keverés után ugyancsak lefedve 2 perc alatt összeforraljuk.
Mikrós Rizsfőzőben készült rizs körettel tálaljuk.