Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé,
25 dkg gomba,
egy kisebb szál póréhagyma,
egy kaliforniai paprika,
2 dl főzőtejszín,
egy evőkanál liszt vagy ételsűrítő,
só,
bors,
őrölt szerecsendió,
zöldpetrezselyem,
ételízesítő
*
Elkészítés:
A húst mossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Felszeleteljük a gombát, a póréhagymát és kaliforniai paprikát. Előmelegítünk egy kb. 4 l-es AMC főzőelemet, 2/3 hővel, az első piros jelzésig. Beleöntjük a húst, minden oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a gombát, a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, szerecsendiót és apróra vágott zöldpetrezselymet is teszünk rá. Fedőjét visszatéve, magas hőfokon melegítjük a mutató „dél” állásáig, majd egy gyors mozdulattal átcseréljük a fedőt a gyorsfőzőfedőre. Lezárás után 12 percig főzzük soft üzemmódban, a hőforrás legkisebb állásán, de ha ez a hőmennyiség is sok lenne, nyugodtan letehetjük az asztalra, ott is befejeződik a főzés.
A gyorsfőzőfedő felnyitása után még néhány percre visszatesszük az ételt a hőforrásra, megszórjuk a liszttel, ráöntjük a főzőtejszínt és 1-2 percig összefőzzük. Ételsűrítő használatánál előbb a tejszínt öntjük rá az ételre, és ez után szórjuk bele az ételsűrítőt.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.