Tejszínes gombamártás balinnal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Tejszínes gombamártás balinnal

Tejszínes gombamártás balinnal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg balin hal
1 tk halfűszer
2 db alma
1 gerezd fokhagyma
Mártás:
20 dkg gomba
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 fej hagyma
1 dl tejszín
só, bors, petrezselyem zöld ízlés szerint

*

Elkészítés:

Hal:
A megtisztított halat halfűszerezzük, összezúzott fokhagymával kivül-belül vékonyan megkenjük, majd a belsejébe félbevágott almát helyezünk ( így lesz a halnak tartása )
Beírdaljuk, hogy a szákák sütéskor megpuhuljanak. Félkör formára alakított, előmelegített sütőben puhára 25-30 perc alatt megsütjük. ( tűpróba )
Mártás:
A finomra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, és az összevágott petrezselyemzöldet, majd erős tűzön lepirítjuk.
Meghintjük liszttel, kissé tovább pirítjuk, és vízzel felengedjük.
Sózzuk, borssozzuk, elkeverjük benne a tejszínt, és kiforraljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes gombamártás balinnal