Tejszínes gomba SOÓS szélesmetélttel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tejszínes gomba SOÓS szélesmetélttel

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dk sampiongomba, 1 fej vöröshagyma, só, sőrölt bors, pici vegeta, 1 cs Soós tészta (20 dekás) 5 dl főzőtejszín, 1 teáskanál finomliszt, 1 csapott evőkanál baromfi zsír.

*

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk ( lehúzzuk a kalapjáról a héjját ), majd vékony csíkokra szeljük.
Egy fej vöröshagymát egy kanál baromfizsirral megdinszteljük.
( Én a a haygmát almareszelőn reszeltem most le, hogy ne legyen darabos ).
Egy picinyke vízzel még párolunk rajta, hogy finom puha legyen, vegeta, só, bors ízlés szerint.
Ha kész akkor egy csapott evőkanál lisztet kikavarunk egy kis tejszínnel hogy síma legyen, majd hozzáadjuk a többit és leöntjük vele a gombánkat.
Kavargatjuk kis lángon, ha elkezd rottyanni ki is zárjuk.
Közben a tésztát 4 litersós forrásban lévő vízben 6-8 percig időnként megkeverve kifőzzük.
Leszűrjük és a tejszínes gomba mellé tálaljuk.

Tejszínes gomba SOÓS szélesmetélttel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes gomba SOÓS szélesmetélttel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!