Hozzávalók:
egy 19 cm átmérőjű formához:
5 tojás
5 ek cukor
4 ek liszt
1 ek kakaó
1 gesztenyemassza
3,2 dl növényi habtejszin
kevés porcukor
*
Elkészítés:
Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát,két újságlapra, vagy sütőpapirra, és belisztezzük picit.
Elkészitjük a piskótánkat.
A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kakaót, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal.
(Fehérpiskótából is készithetjük, de akkor a kakaó helyett 1ek liszt kell, és elég 30 percig sütni.)
Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát.
Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb.
35 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, átforditjuk és lehúzzuk a papirt.
Ott hagyjuk kihűlni, azután hidegen vágjuk ki a formából.
3 szeletre vágjuk és a következő krémmel töltjük.
Felverjük a habot, majd az áttört gesztenyét jól elkeverjük benne, és már kész is.
Megkenjük a lapokat, de ne túl vastagon, hogy maradjon kivülre is krém. Isteni csemege.
Jó étvágyat kivánok hozzá!!