Tejszínes Gesztenyetorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ágica4

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Tejszínes Gesztenyetorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 db 8 tojásos piskóta
Krém:
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 dl tej
1 vanília puding / 49g /
2 ek. rum
4 dl tejszín

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Először is megsütjük a két piskótát, közben elkészítjük a krémet.
A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
A felengedett puha gesztenyét a cukros margarinhoz keverjük, a hideg vanília krémmel együtt, és rummal ízesítjük.
A kisült , és már kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és rásimítjuk egyenletesen a gesztenyés krémre, majd az egészet beborítjuk a piskóta lappal.
A tortát tetszés szerint vonjuk be, krémmel akár tejszínnel.
Mindenképpen pár órára tegyük hűtőszekrénybe, és jól hűtsük le.

Tejszínes Gesztenyetorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes Gesztenyetorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!