Tejszínes, fokhagymás, csirkemell csíkok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Tejszínes, fokhagymás, csirkemell csíkok

Recept leírás:

Hozzávalók:

200 g főzőtejszín
2 db csirkemell
2,5 kg újburgonya
2 db lilahagyma
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 csokor snidling
1 csipet só és bors
1 szál kakukkfű
1 kevés olaj

*

Elkészítés:

A csirkemelleket előfőzöm, majd kicsontozom.
Az alaplé, kitűnő leveshez, egy pohárral viszont félreteszek, a húscsíkok sütéséhez.
A főtt csirkemellet felcsíkozom.
Kevés olajon megforgatom a csirkemell csíkokat, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, a felszelt lila hagymát, majd felöntöm a félretett alaplével.
Kicsit főzöm, majd a snidlinget is beleteszem.
Sózom, borsozom és a főzőtejszín is hozzákerül.
A kiolajozott sütőtálba helyezett krumplihasábokra ráöntöm a ragut, majd fólia alatt, 200 fokon, kb.
20 percig sütöm.
Ezalatt a krumpli is elkészül.
Tálaláskor, szórjuk meg bátran, zsenge újhagymakarikákkal.
Kitűnő egytálétel, minden alkalomra.
A közben az alapléből, zöldséggel, répával, befőzött levestésztával elkészített levessel is tálalhatjuk együtt.

Tejszínes, fokhagymás, csirkemell csíkok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes, fokhagymás, csirkemell csíkok