Tejszínes-fahéjas szilvaleves (gyümölcsleves)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Tejszínes-fahéjas szilvaleves (gyümölcsleves)

Recept leírás:

Hozzávalók:

szilva (turmixolva ½ liter)
2 dl víz
¼ vanília
3-4 db szegfűszeg/szegfűbors (ízlés szerint)
1 tk. fahéj (ízlés szerint)
2 dl tejszín
1 tk. étkezési keményítő
2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
1-2 dkg mandulapehely

*

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, a magokat eltávolítjuk és leturmixoljuk.
A vizet felforraljuk a szegfűszeggel vaníliával, fahéjjal  és kicsit főzzük.
Hozzáadjuk a szilvát és felforraljuk.
Az étkezési keményítőből és tejszínből „habarást” készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, így jobban megőrzi a vitamin tartalmát.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A mandulát picsit megpirítjuk és tálalásnál a levesre szórjuk. (Sajna főzés közben derült ki, hogy nincs itthon mandula, de így is finom, csak kevésbé látványos.)
Tehetünk rá tejszínhabot, de nem szükséges.

Tejszínes-fahéjas szilvaleves (gyümölcsleves)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes-fahéjas szilvaleves (gyümölcsleves)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!