Tejszines Epertortám

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Talana

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Tejszines Epertortám

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához: 4 egész tojás, 20 dkg cukor, 10 ek hideg víz, 2ek keserű kakaópor, 1 sütőpor, 20 dkg liszt,
A krémhez: 2dl hideg tej, 1cs. tejszínhabpor, 1 hidegen készíthető zselatin fix, 1 kis cs. habfixáló
20 dkg szép eper
A zseléhez: 2dl víz, 1dl eper vagy szamóca szörp, 1cs étkezési zselati (por, főzős)

*

Elkészítés:

A tésztához felütjük tojásokat, mixerrel fehéredésig verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal szintén habosra verjük, közben hozzáadjuk a vizet evőkanalanként.
A száraz részeket előbb szárazon keverjük össze ( liszt, sütőpor, kakaópor ), majd folymatos keverés mellett ezeket is hozzákeverjük a tojásos masszához.
Kikent, kilisztezett kerek vagy tégla alakú tortaformába öntjük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük ( nállam kb 30 perc ).
Ha megsült hagyjuk lehűlni, majd ha szükséges sütőpapírból peremet hajtunk, ( nekem kellett ), a tortakarikát, ha a peremet a papírból elkészítettük, visszahelyezzük óvatosan.
A hideg tejből a habporral, a zselatin fix el, és a habfixálóval, elkészítjük a krémet.
A kihűlt, beperemezett tésztára kenjük egyenletesen.
Az epreket félbevágjuk, és tetszés szerint elrendezzük.
Amíg elkészül a zselé addig hűtőbe rakjuk.
A zseléhez 2dl vizet, 1 dl szörpöt és 1 csomag zselatint felolvasztunk, kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan a tortára kanalazzuk.
Tálalásig a hűtőben hagyjuk dermedni.
Jó étvágyat hozzá a húsvéti ebéd mellé!
🙂

Tejszines Epertortám

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszines Epertortám

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!