Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
3 evőkanál víz
9 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
Tejszínes eperkrémhez:
1 kg eper
6 dl habtejszín
3 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
*
Elkészítés:
Megsütjük a 6 tojásos piskótát.
Ha kihűlt minimum ketté de akár háromba is vághatjuk, A krémhez kb 20-30 dkg epret összeturmixolunk és az így kapott péppel megkenjük a pikóta lapjaink tetejét.
A habtejszínt és a 2 csomag habfixálót jól felverjük.
A többi epret apró kockákra vágjuk ( hagyhatunk pár darabot a díszítéshez ) és a már elkészült, felvert tejszínhab egy részéhez keverjük.
Az eperdarabos habbal megkenjük a piskóták eperpépes felét, majd rátesszük a következő piskóta lapot.
A sima habbal megkenjük a tortánk tetejét és oldalát, majd a félretett egész eprekkel díszíthetjük.