Tejszínes csokoládétorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

dorcimorci

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Tejszínes csokoládétorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tortalap:
6 db tojás, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 1 vaniliacukor
Krém: 2 db
Hab: 5 dl
Dekorálható tetszőlegesen különféle tortadarákkal.

*

Elkészítés:

A tojásfehérjét a vaníliacukorral felverem kemény habbá, a tojássárgákat a kristálycukorral kikeverem, majd belerakom a kakaóport, tovább turmixolom.
Beleadagoljuk a lisztet, a sütőport, elkavarjuk, majd a tojáshabbal óvatosan összevegyítjük.
24 cm-es kapcsos , kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük , előmelegített sütőben kisütjük.
A tortát 3 laposra vágjuk.
A krém készítése a következő: kifőzzük a pudingport a tejben, amint elkészült, kihűtjük, és összeturmixoljuk a ramaval.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá dolgozzuk.
A torta töltése:
A lapot megkenjük  krémmel, majd egy réteg habot helyezünk rá, rátesszük a következő lapot, ezt ugyanúgy megtöltjük, majd az utolsó lapot- a tetejét ráhelyezzük.
A tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
Tetszőlegesen dekoráljuk 🙂
Jó étvágyat 🙂

Tejszínes csokoládétorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes csokoládétorta