Hozzávalók:
A krém hozzá valói
350 gr jó minőségű,legalább 52% keserű csoki,és ugyan ennyi állati tejszín.Vanilia rúd magja,vagy bourbon vaniliás cukor.
és még 2 dl felvert habteszín
A torta karika:
6 tojás,3 sárgája
18dkg kristály cukor,18 dkg liszt
5 dkg keserű kakaópor (hollandból csináltam)
5 dkg olvasztott vaj
*
Elkészítés:
A ganace krém elkészítés után nagyon folyós, de kihülés után fokozatosan sürüsödik be.Én hütéssel gyorsítottam a folymatot. és amikor már mascarpone sürüségű,akkor lehet vele dolgozni. nagyon jól kenhető,,és isteni finom..sikere volt.
A tejszínt felforraljuk a vaniliával,és a csokit nyakon öntöm vele. Elkervem,még egynemű nem lesz. ezután hűtöm. a krém ennyi.
A tojásokat a kristály cukorral gőz fölött csípősre melegítem. Ha ez megvan,kihülésig habbá verem. Ebbe jön majd az olvasztott vaj,és a többi száraz hozzávaló.
180 fokon sütöm,kb 40 pecig,de szerintem sütő függő. Tűpróba fontos.! szépen kijön a formából,hülés után 3 felé vágom.,és töltöm,diszitem.és voala..ez lett belőle!! nem túl édes,,de pont jó.!! megéri!! gyors,és finom!! Nah,ég áldjon mindnkit 😀


