Tejszínes csokis

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rudi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

16

Nehézség

Haladó

Tejszínes csokis

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 dkg csoki
20 dkg simaliszt
16 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
20 dkg teavaj, vagy margarin
2 tojás
krém:
20 dkg tejcsoki
5 tojás
3 kanál porcukor
5 dkg simaliszt
fél liter tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
fél liter friss 30-33%-os tejszín
1 habfixáló
pisztácia vagy pirított mandulaforgács

*

Elkészítés:

15 dkg csokit göz fölött felolvasztunk.
Egy tálban összekeverünk 20 dkg simalisztet, 16 dkg darált diót, 10 dkg kristálycukrot, majd ebbe belemixelünk 20 dkg teavajat, vagy margarint és 2 tojássárgáját s hozzákeverjük a felolvasztott csokoládét.
Ezt sürü masszává gyúrjuk és hütöbe tesszük két órára.
Majd sütöpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk kézzel vagy nyújtjuk.
180 C fokon 10 -12 percig sütjük. Hülni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet:
20 dkg tejcsokit egy tálba reszelünk.
Majd egy másik tálban 5 tojássárgáját 3 kanál porcukorral habosra mixelünk, majd belemixeljük az 5 dkg simalisztet is.
Egy lábasban felteszünk forralni fél liter tejet 10 dkg porcukorral és egy vaníliás cukorral, majd ha felforrt akkor hozzáadjuk a tojásos lisztes masszát és állandóan kevergetve sürüre fözzük 3-4 percig  Le ne égjen, vigyázzunk.
Majd a forró masszát a lereszelt csokira öntjük és addig keverjük, míg a csoki egybe nem olvad a csokival.
Kissé hülni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.
Ezután felverünk fél liter friss 30-33%-os tejszínt kemény habbá 3 kanál porcukorral és amikor már majdnem összeállt ,akkor 1 habfixálót is szórunk bele és azzal mixeljük keménnyé.
Ezt rákenjük a kihült csokis krémre és a tetejére vágott pisztáciát szórok vagy pirított mandulaforgácsot.
Behütöm, majd szeletelem és tálalom.

Tejszínes csokis

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes csokis

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!