Hozzávalók:
Tészta:
6db tojás
6evőkanál cukor
pici só
5 evőkanál liszt
pici sütőpor
2 evőkanál kakaó
pici szódabikarbóna
Krém:
2 tojássárgája
5 evőkanál cukor
3 dl. tej
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 tábla étcsoki
pici rum vagy rumaroma
5 evőkanál meggylé
1 evőkanál zselatin
5 dl tejszín
*
Elkészítés:
Tejszínes csoki torta
6 tojásfehérjét, pici sóval, 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, beleszitálunk 5 evőkanál lisztben elkevert pici sütőport és 2 evőkanál kakaót, pici szódabikarbónát, 26cm-es tortaformában sütjük tű próbáig.
Krém:
2tojássárgáját, 5 evőkanál cukorral habosra keverjük, felengedjük 3 dl tejjel majd hozzá szitálunk 5 evőkanál lisztet,2 evőkanál kakaót és gőz fölött sűrűre főzzük, bele olvasztunk 1 tábla étcsokit, pici rumot vagy rumaromát és párszor megkeverve hűtjük, 5 evőkanál meggylében 1evőkanál zselatint felforralunk és a kihűlt krémbe keverjük, majd bele dolgozunk 5dl tejszínből vert habot, a piskótát 3- ba vágjuk és töltjük,tetejét, oldalát bevonjuk krémmel, végül tortabevonóval bevonjuk és díszítjük.
