Tejszínes csirkemell csíkok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Tejszínes csirkemell csíkok

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél kg. csirkemell csíkokra vágva
2 evőkanál olivaolaj
kis fej vöröshagyma, vagy 2-3 szál újhagyma
15 dkg. brokkoli apró rózsákra szedve
15 dkg. zöldbab
15 dkg sárgarépa vékony csíkokra vágva
só, bors
fél liter zsíros főzőtejszín vagy édeítés nélküli habtejszín
fél kiló könyöktészta

*

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apró kockákra vágott hagymát.
Ha újhagymát használunk, akkor éppen csak átfuttatjuk a felkarikázott fehér és halványzöld részt.
Rádobjuk a csirkemell csíkokat, fehéredésig átfuttatjuk, hogy bezárjuk a rostokat.
Ezután adjuk hozzá a brokkolit és a zöldbabot, sót, frissen őrölt borsot.
Ha nem engednek elég levet, akkor pici vizet, vagy húslevest teszünk alá.
Lefedve megpároljuk.
Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a sárgarépát, a tejszínt és sűrűre főzzük.
(Mi úgy szeretjük, ha roppan még a répa, de aki puhábban, az tegye bele korábban.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
Ha újhagymát használtunk, akkor tálaláskor finomra vágott zöldjével hintjük meg.

Tejszínes csirkemell csíkok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes csirkemell csíkok