Tejszínes csirkemáj (Gluténmentesen is)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db kisebb vöröshagyma
5 dkg vaj
50 dkg csirkemáj
1 kk só
1/2 mk őrölt fekete bors
1 tk liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 dl tejszín
1 ek mustár
½ csokor petrezselyem
A burgonyapüréhez:
70 dkg burgonya
1 tk só
2 dkg vaj
2 db tojássárgája
1-1 késhegynyi szerecsendió és őrölt fekete bors

*

Elkészítés:

Rövid idő alatt elkészül, és nagyon finom!
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, majd 2-3 ek vizet hozzáadva kicsit tovább pároljuk.
Amikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk a májat, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a mustárral és a sóval, a májra öntjük, felforraljuk, éppen csak annyira, hogy besűrűsödjön a leve.
A tetejét megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és a tojások sárgájával, a vajjal és a fűszerekkel habosra keverjük.
Egy nagyobb piteformát kivajazunk, a burgonyapürét a forma szélén szépen körben elrendezzük (akinek van elég türelme, az csillagcsöves habzsákból is kinyomhatja, úgy mutatósabb lesz).
A májat középre halmozzuk, és 10 percre betesszük a forró sütőbe, hogy jól átforrósodjon.
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, majd 2-3 ek vizet hozzáadva kicsit tovább pároljuk.
Amikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk a májat, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a mustárral és a sóval, a májra öntjük, felforraljuk, éppen csak annyira, hogy besűrűsödjön a leve.
A tetejét megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és a tojások sárgájával, a vajjal és a fűszerekkel habosra keverjük.
Egy nagyobb piteformát kivajazunk, a burgonyapürét a forma szélén szépen körben elrendezzük (akinek van elég türelme, az csillagcsöves habzsákból is kinyomhatja, úgy mutatósabb lesz).
A májat középre halmozzuk, és 10 percre betesszük a forró sütőbe, hogy jól átforrósodjon.