Tejszínes-citromos túrótorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Tejszínes-citromos túrótorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta: ::3x4db tojás, 3×4 e.k kristálycukor, 3x4e.k liszt, 3×1 cs sütőpor
Túrótöltelék: :50dkg krém állagú túró, 25dkg porcukor, 2cs vaníliás cukor , 1 nagyobb citrom , 2dl cukrászhab ,
Egyéb: ::6dl cukrászhab , 1 kisebb üveg sárgabarack lekvár, 1 db citrom , Ízlés szerint díszitő kellékek.

*

Elkészítés:

A piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni:4db tojás sárgáját különválasztani a fehérjétől.A sárgájára ráönteni a sütőport és félre tenni..A tojások fehérjét kemény habbá verni , majd beletenni a kristálycukrot és ezzel is keverni , majd hozzátenni a sárgáját és végül a lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába önteni és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütni.A túrót alaposan kikeverni , majd a hozzávalókat is hozzáadni és ízesíteni és végül a kemény cukrászhab felét és ezzel is kicsit keverni.A  többi cukrászhabot is keményre verni és félre tenni .A torta megtöltése.Az alsó lapot véknyan lekenni b.lekvárral , majd a túró töltelék felével és egy kevés habbal , majd rátenni a 2.lapot és ezt megismételni .Mikor ezzel megvagyunk akkor a külsejét véknyan megkenni habbal és utána ízlés szerint  bevonni , díszíteni és végül a hűtőbe tenni legalább 1 éjszakára. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tejszínes-citromos túrótorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes-citromos túrótorta