Hozzávalók:
8 kisebb csirkemell szelet
1 csapott kávéskanál só
3 jó púpos evőkanál liszt a forgatáshoz
5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
1 nagyobb tojás
1/3 kávéskanál só
1 nagy csipet őrölt bors
2 jó púpos evőkanál liszt
2 dl fözőtejszín
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.
Olajat forrósítunk.
A húsokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.