Tejszínes almaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Tejszínes almaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db alma, meghámozva és kockákra vágva
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 pár szem szegfűszeg
1 csipet só
1 evőkanál cukor
200 g. főzőtejszín
0.5 cl fehérbor
1 kevés citromlé

*

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főzni.
Mikor az alma megfőtt, kb. felét kivesszük, a többihez hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és összeturmixoljuk.
Néhány szegfűszeget beletéve, ismét felforraljuk, majd visszatesszük a kivett almakockákat is.
Melegen, vagy hidegen tálaljuk.

Tejszínes almaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes almaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!