Hozzávalók:
Tejszelet torta.
8. tojás, 8 e.k. cukor 1cs. vanília cukor, 1cs. sütőpor, 9ek. liszt, 1ek. olaj,pici só.
Krém hozzávalók.
2cs. tejszín ízű pudingpor, 2ek. liszt, 6dcl. tej, 12ek. cukor. / 20dkg. /25dkg, margarin, 1 kispohár tejfel.
*
Elkészítés:
A nyolc tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral ki keverjük,hozzá adjuk a vaníliás cukrot sütőport, a lisztet és a felvert tojás fehérjét, egy evőkanál olajat. Sütő papírral bélelt kerek tortaformába önjük és a gázsütő közepes hőfokán tű próbáig sütjük. /KB.40perc./ Félre tesszük hűlni.
A krémet elkészítjük. A Pudingport, cukrot és a két evőkanál lisztet összekeverjük. Fokozatosan hozzá adjuk a tejet és takarék lángon állandó keverés közben sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a kispohár tejfelt. Félre tesszük hűlni. Amikor kihűlt hozzá adjuk a felhabosított margarin. Tovább keverjük szép simára. A kihűlt torta lapot három részre vágjuk és a tejkrémmel megtöltjük. bevonjuk a tetejét és az oldalát. A krémes oldalát keksz morzsával panírozzuk, a tetejét reszelt csokoládéval,csoki drazséval díszítjük.


