Tejlepény kakaós öntettel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Tejlepény kakaós öntettel

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Elkészítés : Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet.
Egynemű tésztává keverjük.
Egy nagyobb tepsit ( pl.
gáztepsi ) alaposan kikenünk vajjal, és a keveréket beleöntjük.
Előmelegített sütőben először nagyobb hőmérsékleten (190 fok, 10 perc ) majd alacsonyabb hőmérsékleten (170 fok, 40 perc ) szép pirosra sütjük.
Öntet : Forralok kb.
2dl vizet és kihűtöm ( ez később kell ) A cukrot és a kakaóport összekeverem és felteszem melegedni, de csak annyira, hogy ne égjen oda mert akkor keserű lesz.
Mikor már elég meleg, elkezdem fokozatosan a vizet hozzáadagolni és rottyantok rajta egyet.
Az állaga legyen folyós de kicsit sűrű.
Ezután hideg vízbe teszem a lábost és folyamatosan kevergetem, hogy szobahőmérsékletre hűljön.
Még sűrűsödni fog, de a forralt hideg vízzel még hígíthatunk rajta.

Tejlepény kakaós öntettel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejlepény kakaós öntettel