Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Elkészítés : Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet.
Egynemű tésztává keverjük.
Egy nagyobb tepsit ( pl.
gáztepsi ) alaposan kikenünk vajjal, és a keveréket beleöntjük.
Előmelegített sütőben először nagyobb hőmérsékleten (190 fok, 10 perc ) majd alacsonyabb hőmérsékleten (170 fok, 40 perc ) szép pirosra sütjük.
Öntet : Forralok kb.
2dl vizet és kihűtöm ( ez később kell ) A cukrot és a kakaóport összekeverem és felteszem melegedni, de csak annyira, hogy ne égjen oda mert akkor keserű lesz.
Mikor már elég meleg, elkezdem fokozatosan a vizet hozzáadagolni és rottyantok rajta egyet.
Az állaga legyen folyós de kicsit sűrű.
Ezután hideg vízbe teszem a lábost és folyamatosan kevergetem, hogy szobahőmérsékletre hűljön.
Még sűrűsödni fog, de a forralt hideg vízzel még hígíthatunk rajta.


