Hozzávalók:
1,5 dl taj, 1 kocka élesztő, 40 dkg sima liszt, 25 dkg olvasztott margarin /vagy vaj/, 2 tojás, só, sajt, 2 doboz tejföl, húsos szalonna, 4-5 főtt kemény tojás
*
Elkészítés:
Langyos tejben /pici cukrot teszünk bele( felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tojást, margarint és bedagasztjuk,majd kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta, tepsi nagyságúra kinyújtjuk, ráhelyezzük a tepsire. A 2 doboz tejfölt kikerejük és rákenjük a tésztára, erre tesszük az apró kockára vágott tojást, majd a szintén kockára vágott szalonnát. Szoktam rá hagymakarikákat is tenni. Betesszük a sütőbe és sütjük. Ha félig megsült, rászórjuk a reszelt sajtot és tovább sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és 10-15 percig letakarjuk konyharuhával. Hidegen, melegen nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!