Hozzávalók:
Hozzávalók
50 dkg csirkeaprólék
30 dkg zöldborsó
2-3 szál sárgarépa
1-2 db petrezselyemgyökér
1 fej karalábé
Petrezselyem zöld
Só
Olaj, liszt, örölt piros paprika a rántáshoz
1-2 dl tej, főző tejszín
*
Elkészítés:
Anyám két féle módon készítette a borsó levest. Volt, amikor csak színt adott hozzá. A hagymát megdinsztelte majd őrölt paprikát szórt rá. Ez adta a leves színét. A másik mód, amikor elkészült a leves, berántotta, plusz még tejjel öntötte fel. Ez a fajta nekem mindig jobban ízlett. Ez is egy ilyen leves. Ha aprólék nélkül készítem, vajgaluskát teszek bele.
Elkészítés
Az előkészített aprólékot feltesszük főznie egy nagyobb lábasban, fazékban.. A zöldségeket apró kockára vágjuk. A hab leszedése után hozzáadjuk a zöldségeket, kis idő múlva a zöldborsót
Ekkor sózzuk. Amikor puhára főtt együtt a hús a zöldséggel, elkészítjük a rántást., majd tejjel illetve tejszínnel dobjuk fel. Tetejét apróra vágott zöldség zölddel hintjük meg.


