Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Recept leírás:

Hozzávalók:

*50 dkg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő(esetleg 1 leveskocka)
*2 púpos ek liszt
*2 ek olaj
*1 púpos kk őrölt pirospaprika
*2 dl tejföl
*4 szál füstölt pulyka virsli
*1,7 liter víz

*

Elkészítés:

A zöldbabot egy közepes fazékban felengedjük vízzel és közepes lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel ( esetleg leveskockával ).
A virslit felkarikázzuk, és ha puha a bab, a levesbe rakjuk.
Közben elkészítjük a rántást.
A lisztet az olajjal simára keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd a tejfölt fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Pár evőkanál forró levessel felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe engedjük.
Ha már besűrűsödött a leves, elzárjuk és melegen kínáljuk.

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös zöldbableves virslikarikákkal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!